Deze cursus Spreekangst Overwinnen laat de spreker in jou opstaan!

Cursus spreekangst overwinnen

Heb jij te maken met spreekangst of een te hoge spanning bij het presenteren voor publiek? Ervaar je hartkloppingen, een droge mond, veelvuldig slikken, of slecht slapen voorafgaande aan een presentatie? Dan is deze cursus spreekangst overwinnen voor jou bedoeld!

Merk je dat jouw presentaties beter kunnen en dat je soms het gevoel hebt dicht te klappen? Dat kan een reden zijn om presenteren maar liever aan anderen over te laten die er goed in zijn.

Situaties waarin spreekangst vaak merkbaar wordt:

  • Het geven van een toespraak of een presentatie
  • Een voorstelrondje waarin je jezelf presenteert
  • Het inbrengen van gedachten tijdens een vergadering
  • Een belangrijk gesprek, zoals bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek

Je kunt deze spreekangst overwinnen, ja, het is echt mogelijk! 

Kies hieronder 1 op 1 coaching óf een training samen met een groep

Welke keuze je ook maakt, dit is wat je gaat leren:

  • Heerlijk jezelf zijn op een podium
  • Met zelfvertrouwen presenteren voor een publiek
  • Een logisch en samenhangend verhaal maken
  • Storytelling effectief gebruiken
  • Verlammende spreekangst verandert in positieve opwinding

Als je twijfelt over je keuze, coaching of training, bel mij dan om even samen te overleggen. Mijn nummer is +31 6 16 094 322

Komt het geregeld voor dat je een presentatie aan klanten, collega’s, aandeelhouders liever uit de weg gaat? In plaats dat je er plezier aan beleeft, zorgt spanning er voor dat je er misschien steeds meer tegenop gaat zien.Wanneer je één op één met iemand spreekt heb je daar geen enkele moeite mee, en kun je vol enthousiasme en met overtuiging je verhaal vertellen. Maar voor een groep lijkt het wel of je plotseling blokkeert en niet meer jezelf bent. 

Een presentatiecoach leert je spreekangst te overwinnen

Als je merkt dat presenteren je veel moeite en veel energie kost, is het tijd om daar iets aan te doen. Ik sta als Presentatiecoach klaar om je te helpen om op een ontspannen manier te leren presenteren. Maar ook om samen met jou een logische, goed opgebouwde en samenhangende presentatie te maken met een krachtig en scherp gedefinieerde kernboodschap. 

Eerst meer weten?

Mail of bel mij als je behoefte hebt aan meer informatie op info@sprekenleren.nl of op 06 16 094 322

Zonder uitzondering ervaren de deelnemers dat zij na het volgen van deze cursus in staat zijn ontspannen te presenteren en volledig in contact staan met zichzelf en hun publiek.

Ruud Meulenberg
Ik had meerder malen een spreektraining gehad, maar toch had ik nooit een goed gevoel als ik van het podium afstapte.
Het lukte me simpelweg niet om de impact te krijgen die ik wou hebben.
Via via kwam ik met Ruud in contact. We spraken af en zijn persoonlijke en diepzinnige aanpak bevielen me.

Ruud prikte door

Bij de eerste sessie wist Ruud bij me door te prikken waarom ik het gevoel had dat ik ‘er niet mocht zijn’ op het podium. De confrontatie was hevig, maar het beste wat me overkomen is tijdens mijn carriere als spreker.
Nu zijn de momenten op het podium  sterker, persoonlijker en unieker geworden. Het belangrijkste van alles? Ik vind het nu vele malen leuker!
Wie presenteert, presenteert zichzelf

Mijn eerste training sessie voor presenteren met impact was voor mijn een enorme doorbraak. Al 30 jaar presenteerde ik zoals ik vanuit de militaire academie had geleerd. Maar dit was niet vanuit mijn eigen kern maar een rol of een geleerd kunstje. Het kostte mij veel energie vooraf om mij op te peppen voor die rol, en ook in de presentatie was ik hard aan het werk mijn toeschouwers te overtuigen. Veel gebaren, mimiek en onrustige bewegingen. Eigenlijk het overschreeuwen van mijn onzekerheid en het mijzelf niet oké vinden.

Fantastische doorbraak!

Ruud geeft als ervaringsdeskundige feedback die echt meteen toe te point is. Hij voelt als geen ander wat er schort. In de presentatie training met Ruud heb ik de uitersten ontdekt. Fantastisch wat een doorbraak. Meteen voelde ik nu dat ik in mijn eigen kracht ging gaan staan. Ik hoefde mijzelf niet meer te overschreeuwen. En ook geen rol op mij te nemen om te presenteren. Ik mag mijzelf zijn en ben oké. Met het inzicht dat ik oké ben en ik dat mij authentieke ik mag en kan laten zien,  komt er meer rust en kost het minder energie om goed te presenteren,  en ook nog met meer impact. Daarnaast heb ik bemerkt door mijzelf te dat mijn boodschap overtuigender overkomt. En dat heeft als groot voordeel dat ik mij vooraf niet meer zo nerveus voel. De kennis die ik wil delen komt vanzelf boven borrelen en kan ik toepassen in de presentatie waar nodig. Heerlijk was een rust en vertrouwen weer in mijzelf.

Ik kwam bij Ruud terecht omdat ik aan het vastlopen was in mijn ontwikkeling en daar in mijn werkpraktijk zoveel hinder van ondervond, dat ik het noodzakelijk vond om er iets aan te doen. In drie uitgebreide coachingssessies heeft Ruud mij een spiegel voorgehouden en dat heeft mij ontzettend veel inzicht gegeven in hoe mijn denkpatronen werken en hoe die mij  belemmeren in bepaalde situaties. Ruud heeft mij daarmee die ondersteuning geboden die ik precies nodig had, het raakte voor mij echt de kern.

Grote stappen gezet

Hierdoor heb ik vervolgens enorme stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling en kreeg ik handvatten die ik direct kon toepassen. Ruud heeft mij mijn gevoel van ruimte teruggeven om te kunnen zijn wie ik ben en daarvan te genieten. En wat ben ik daar trots op!
Ruud, er zijn eigenlijk geen woorden om je hiervoor te bedanken, maar toch: dank je wel!