Spreekangst kun je overwinnen - Presenteren met plezier kun je leren
Met een eenvoudige aanpak leer je in deze cursus spreekangst te overwinnen

Cursus Spreekangst Overwinnen – Presenteren met Plezier

3 dagdelen van elk 3 uur Volledig maatwerk


Heb je last van krachtige symptomen van spreekangst? Hartkloppingen, droge mond, slikken, of slecht slapen in de nacht voorafgaande aan een presentatie? Dan is deze cursus Spreekangst Overwinnen – Presenteren met Plezier speciaal voor jou.

In deze cursus leer je het gesprek aan te gaan met je publiek. In plaats van gericht te zijn op jezelf, ligt je focus nu volledig bij je publiek. 

Daardoor leer je om interactie met hen als iets natuurlijks en vanzelfsprekends te beschouwen. 

Na de de cursus Spreekangst Overwinnen – Presenteren met Plezier:

  • Presenteer je met zelfvertrouwen voor een publiek
  • Heb je controle gekregen over je gedachten en is je focus gericht op waar die hoort
  • Weet je hoe je je verhaal moet vertellen om te kunnen boeien
  • Bevindt je spreekangst zich op een niveau waar het je niet meer in de weg zit

Situaties waarin je resultaat zichtbaar wordt:

  • Het geven van een toespraak of een presentatie
  • Een voorstelrondje waarin je jezelf presenteert
  • Een sollicitatiegesprek
  • Het inbrengen van gedachten tijdens een vergadering


Spreekangst overwinnen ligt binnen je bereik

Op je werk komt het geregeld voor dat je moet presenteren of een lezing moet houden. Dan kan je publiek bestaan uit klanten, collega’s of een andere doelgroep. Maar in plaats dat je er plezier aan beleefd, zorgt spreekangst er voor je presenteren liever uit de weg gaat. Daardoor ben je er misschien steeds meer tegenop gaan zien. 

Wanneer je één op één met iemand spreekt, heb je daar geen enkele moeite mee en kun je vol enthousiasme en met overtuiging je verhaal vertellen. Maar voor een groep lijkt het wel of je plotseling een ander mens wordt. 

Als je merkt dat presenteren je veel moeite kost, en misschien wel steeds meer moeite gaat kosten, is het tijd om daar iets aan te doen. 

Wist je dat velen jou zijn voorgegaan? En ik sta klaar om jou te helpen je spreekangst te overwinnen!

Je zult er niet alleen van profiteren als je voor een publiek staat, maar in elk contact met groepen en individuen zul je je sterk voelen en met plezier presenteren. 

Vraag nu een vrijblijvende en kosteloze intake aan!

Mail of bel voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek op info@sprekenleren.nl of telefonisch op 06 16 094 322

Natuurlijk kan het ook zijn dat je eerst meer wil weten over de achtergrond van spreekangst, zoals bijvoorbeeld wat de voedingsbodem van spreekangst is en waardoor deze in stand wordt gehouden. Dan kun je dit artikel lezen.

Daarin wordt bijvoorbeeld dieper ingegaan op oorzaken en symptomen van spreekangst. En dat niet alleen, maar je maakt ook kennis met de strategieën die in deze cursus Spreekangst overwinnen – Presenteren met Plezier gehanteerd worden.

Zonder uitzondering, hebben al mijn klanten na het volgen van deze cursus ervaren dat zij bij het geven van presentaties in staat zijn volledig contact te hebben met het publiek.

Met behulp van de strategie die zij in deze training geleerd hebben, en die in praktijk brengen, hebben zij plezier gekregen in het geven presentaties. 

Hoe wordt deze training ervaren?


Mijn eerste training sessie voor presenteren met impact was voor mijn een enorme doorbraak. Al 30 jaar presenteerde ik zoals ik vanuit de militaire academie had geleerd. Maar dit was niet vanuit mijn eigen kern maar een rol of een geleerd kunstje. Het kostte mij veel energie vooraf om mij op te peppen voor die rol, en ook in de presentatie was ik hard aan het werk mijn toeschouwers te overtuigen. Veel gebaren, mimiek en onrustige bewegingen. Eigenlijk het overschreeuwen van mijn onzekerheid en het mijzelf niet oké vinden.

Ruud geeft als ervaringsdeskundige feedback die echt meteen toe te point is. Hij voelt als geen ander wat er schort. In de presentatie training met Ruud heb ik de uitersten ontdekt. Fantastisch wat een doorbraak. Ik voelde nu door in mijn eigen kracht te gaan staan dat ik mij niet hoef te overschreeuwen. Ik hoef geen rol op mij te nemen om aan te presenteren. Ik mag mijzelf zijn en ben oké. Met het inzicht dat ik oké ben en ik dat mij authentieke ik mag en kan laten zien,  komt er meer rust en kost het minder energie om goed te presenteren,  en ook nog met meer impact. Daarnaast heb ik bemerkt door mijzelf te dat mijn boodschap overtuigender overkomt. Met als groot voordeel dat ik mij vooraf niet meer zo nerveus voel. De kennis die ik wil delen komt vanzelf boven borrelen en kan ik toepassen in de presentatie waar nodig. Heerlijk was een rust en vertrouwen weer in mijzelf.

Alfrieda Kuiper

Account Manager Diabetic Clinics