Spreekangst kun je overwinnen - Presenteren met plezier kun je leren
Met enkele eenvoudig aan te leren strategieën leer je in deze cursus spreekangst te overwinnen

Cursus Spreekangst Overwinnen – Presenteren met Plezier

3 dagdelen van elk 3 uur – € 1.295,-


Heb je last van krachtige symptomen van spreekangst? Hartkloppingen, droge mond, slikken, of slecht slapen in de nacht voorafgaande aan een presentatie? Dan is deze cursus Spreekangst Overwinnen – Presenteren met Plezier speciaal voor jou.

In deze cursus leer je het gesprek aan te gaan met je publiek. In plaats van gericht te zijn op jezelf, ligt je focus nu volledig bij je publiek. 

Daardoor leer je om interactie met hen als iets natuurlijks en vanzelfsprekends te beschouwen. 

Na de de cursus Spreekangst Overwinnen – Presenteren met Plezier:

  • Presenteer je met zelfvertrouwen voor een publiek
  • Heb je controle gekregen over je gedachten en is je focus gericht op waar die hoort
  • Weet je hoe je je verhaal moet vertellen om te kunnen boeien
  • Bevindt je spreekangst zich op een niveau waar het je niet meer in de weg zit

Situaties waarin je resultaat zichtbaar wordt:

  • Het geven van een toespraak of een presentatie
  • Een voorstelrondje waarin je jezelf presenteert
  • Een sollicitatiegesprek
  • Het inbrengen van gedachten tijdens een vergadering


Spreekangst overwinnen ligt binnen je bereik

Op je werk komt het geregeld voor dat je moet presenteren of een lezing moet houden. Dan kan je publiek bestaan uit klanten, collega’s of een andere doelgroep. Maar in plaats dat je er plezier aan beleefd, zorgt spreekangst er voor je presenteren liever uit de weg gaat. Daardoor ben je er misschien steeds meer tegenop gaan zien. 

Wanneer je één op één met iemand spreekt, heb je daar geen enkele moeite mee en kun je vol enthousiasme en met overtuiging je verhaal vertellen. Maar voor een groep lijkt het wel of je plotseling een ander mens wordt. 

Als je merkt dat presenteren je veel moeite kost, en misschien wel steeds meer moeite gaat kosten, is het tijd om daar iets aan te doen. 

Wist je dat velen jou zijn voorgegaan? En ik sta klaar om jou te helpen je spreekangst te overwinnen!

Van spreekangst naar Plezier!
In deze cursus leer je om op een natuurlijke manier het gesprek aan te gaan met je publiek, waarbij je de interactie met hen als iets natuurlijks en vanzelfsprekends beschouwd.

Met het toepassen van enkele eenvoudige en krachtige strategieën en oefening in de praktijk, is spreekangst overwinnen mogelijk!

Je zult er niet alleen van profiteren als je voor een publiek staat, maar in elk contact met groepen en individuen zul je je sterk voelen en met plezier presenteren. 

Vraag nu een vrijblijvende en kosteloze intake aan!

Mail of bel mij voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek op info@sprekenleren.nl of telefonisch op 06 16 094 322

Natuurlijk kan het ook zijn dat je eerst meer wil weten over de achtergrond van spreekangst, zoals bijvoorbeeld wat de voedingsbodem van spreekangst is en waardoor deze in stand wordt gehouden. Dan kun je dit artikel lezen.

Daarin wordt bijvoorbeeld dieper ingegaan op oorzaken en symptomen van spreekangst. En dat niet alleen, maar je maakt ook kennis met de strategieën die in deze cursus Spreekangst overwinnen – Presenteren met Plezier gehanteerd worden.

Zonder uitzondering, hebben al mijn klanten na het volgen van deze cursus ervaren dat zij bij het geven van presentaties in staat zijn volledig contact te hebben met het publiek.

Met behulp van de strategie die zij in deze training geleerd hebben, en die in praktijk brengen, hebben zij plezier gekregen in het geven presentaties. 
Hoe wordt deze cursus ervaren?

Ruud Meulenberg

Ik had meerder malen een spreektraining gehad, maar toch had ik nooit een goed gevoel als ik van het podium afstapte.


Het lukte me simpelweg niet om de impact te krijgen die ik wou hebben.
Via via kwam ik met Ruud in contact. We spraken af en zijn persoonlijke en diepzinnige aanpak bevielen me.


Al bij de eerste sessie wist Ruud bij me door te prikken waarom ik het gevoel had dat ik ‘er niet mocht zijn’ op het podium. De confrontatie was hevig, maar het beste wat me overkomen is tijdens mijn carriere als spreker.


Daardoor zijn de momenten op het podium nu sterker, persoonlijker en unieker geworden. En het belangrijkste van alles? Ik vind het nu vele malen leuker!’

Ruud Meulenberg eigenaar Ruud Meulenberg Coaching&Training

Kijk voor meer referenties voor deze training op de referentiepagina.