Spreekangst kun je overwinnen - Presenteren met plezier kun je leren
Met een eenvoudige aanpak leer je in deze cursus spreekangst te overwinnen

Cursus Spreekangst Overwinnen – Ontspannen Presenteren

3 dagdelen van elk 3 uur Volledig maatwerk


Heb jij te maken met spreekangst of een te hoge spanning bij het presenteren voor publiek? Ervaar je hartkloppingen, een droge mond, veelvuldig slikken, of slecht slapen voorafgaande aan een presentatie? In deze cursus Spreekangst Overwinnen – Ontspannen Presenteren leer je hoe en vooral waardoor je ontspannen kunt presenteren. Daardoor verdwijnt spreekangst naar de achtergrond.

Je aandacht verschuift van bezig zijn met jezelf naar contact hebben met je publiek. Ontspannen presenteren maakt dat je boodschap aankomt bij je publiek.

Na de cursus Spreekangst Overwinnen – Ontspannen Presenteren:

  • Heb je de kracht ervaren van jezelf zijn op een podium
  • Presenteer je met zelfvertrouwen voor een publiek
  • Weet je hoe je een logisch en samenhangend verhaal maakt
  • Heb je geleerd hoe je Storytelling moet gebruiken
  • Is verlammende spreekangst verandert in positieve opwinding

Situaties waarin je resultaat zichtbaar wordt:

  • Het geven van een toespraak of een presentatie
  • Een voorstelrondje waarin je jezelf presenteert
  • Een sollicitatiegesprek
  • Het inbrengen van gedachten tijdens een vergadering


Spreekangst overwinnen en ontspannen presenteren ligt binnen je bereik

Komt het geregeld voor dat je een presentatie of lezing geeft aan klanten, collega’s, aandeelhouders, of een andere doelgroep? In plaats dat je er plezier aan beleeft, zorgt spanning er voor dat je er misschien steeds meer tegenop bent gaan zien.

Wanneer je één op één met iemand spreekt heb je daar geen enkele moeite mee, en kun je vol enthousiasme en met overtuiging je verhaal vertellen. Maar voor een groep lijkt het wel of je plotseling een ander mens wordt. 

Als je merkt dat presenteren je veel moeite en veel energie kost, is het tijd om daar iets aan te doen. Ik sta als Presentatiecoach klaar om je te helpen om op een ontspannen manier te leren presenteren. Maar ook om samen met jou een logische, goed opgebouwde en samenhangende presentatie te maken.

Je zult er niet alleen van profiteren als je voor een publiek staat, maar in elk contact met groepen en individuen zul je je sterk voelen en ontspannen presenteren. 

Vraag nu een vrijblijvende en kosteloze intake aan!

Mail of bel voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek op info@sprekenleren.nl of telefonisch op 06 16 094 322

Natuurlijk kan het ook zijn dat je eerst meer wil weten over de achtergrond van spreekangst, zoals bijvoorbeeld wat de voedingsbodem van spreekangst is en waardoor deze in stand wordt gehouden. Dan kun je dit artikel lezen.

Daarin wordt bijvoorbeeld dieper ingegaan op oorzaken en symptomen van spreekangst. En dat niet alleen, maar je maakt ook kennis met de strategie die in deze cursus Spreekangst overwinnen – Ontspannen Presenteren gehanteerd wordt.

Zonder uitzondering ervaren deelnemers dat zij na het volgen van deze cursus in staat zijn ontspannen te presenteren en volledig in contact staan met zichzelf en hun publiek.

Door het toepassen van wat zij in deze cursus geleerd hebben zijn zij in staat ontspannen en met maximale impact te presenteren. 

Hoe wordt deze cursus ervaren?


Mijn eerste training sessie voor presenteren met impact was voor mijn een enorme doorbraak. Al 30 jaar presenteerde ik zoals ik vanuit de militaire academie had geleerd. Maar dit was niet vanuit mijn eigen kern maar een rol of een geleerd kunstje. Het kostte mij veel energie vooraf om mij op te peppen voor die rol, en ook in de presentatie was ik hard aan het werk mijn toeschouwers te overtuigen. Veel gebaren, mimiek en onrustige bewegingen. Eigenlijk het overschreeuwen van mijn onzekerheid en het mijzelf niet oké vinden.

Ruud geeft als ervaringsdeskundige feedback die echt meteen toe te point is. Hij voelt als geen ander wat er schort. In de presentatie training met Ruud heb ik de uitersten ontdekt. Fantastisch wat een doorbraak. Ik voelde nu door in mijn eigen kracht te gaan staan dat ik mij niet hoef te overschreeuwen. Ik hoef geen rol op mij te nemen om aan te presenteren. Wanneer ik mijzelf ben is dat oké. Met het inzicht dat ik oké ben en ik dat mij authentieke ik mag en kan laten zien,  komt er meer rust en kost het minder energie om goed te presenteren, en ook nog met meer impact.

Daarnaast heb ik bemerkt door mijzelf te dat mijn boodschap overtuigender overkomt. Met als groot voordeel dat ik mij vooraf niet meer zo nerveus voel. De kennis die ik wil delen komt vanzelf boven borrelen en kan ik toepassen in de presentatie waar nodig. Heerlijk was een rust en vertrouwen weer in mijzelf.

Alfrieda Kuiper

Account Manager Diabetic Clinics