Presentatiecoach Ruud van den Berg

Executive Presentatiecoach Ruud van den Berg

Mijn verlangen om als Presentatiecoach te worden heeft alles te maken met mijn eigen proces als spreker. Graag wil ik mijzelf in het kort aan je voorstellen.

Om te beginnen wil ik bekennen dat ik mijzelf wel ervaringsdeskundige mag noemen op het gebied van het overwinnen van spreekangst. Hierbij een korte terugblik.

Als kind kampte ik met een laag zelfbeeld en de gevolgen daarvan. Bijvoorbeeld stotteren, een droge mond, en hartkloppingen als ik voor een groep mijn mond open moest doen. Met name het stotteren gaf veel schaamtegevoel, en belemmerde mij in het overbrengen van mijn boodschap. Het bijzondere feit deed zich voor dat als ik door een microfoon sprak het stotteren zich niet voordeed. Net zoals dat bij het zingen niet het geval is. 

Vanaf daar heb ik op eigen kracht, met vallen en opstaan, geleerd om als spreker invloed te hebben, en spreekangst te overwinnen. Nooit opgeven in combinatie met de passie voor mijn boodschap hebben mij enorm geholpen. Had ik destijds de hulp van een ervaren presentatiecoach gehad, dan had dit heel veel energie gescheeld.

Zoek jij een Presentatiecoach? Kijk hier wat ik jou te bieden heb.Als spreker en Presentatiecoach gevormd door de praktijk

De gepassioneerde liefde voor het presentatievak maakte dat ik doorzette en niet opgaf. Door ervaring op te doen in de praktijk, ontdekte ik waardoor je bij het geven van lezingen en presentaties contact maakt met het hart van je publiek. Door de enthousiaste reacties en de positieve feedback die ik kreeg  groeide mijn passie voor het spreken in het openbaar. 

De diepe voldoening en plezier die ik zelf ervoer in het presenteren voor publiek gunde ik ook graag aan anderen. Ik ontwikkelde het verlangen om anderen die hier ook mee te maken hebben te helpen, en ditzelfde plezier te laten ervaren. Daar werd de basis gelegd voor mijn wens om anderen professioneel te gaan begeleiden als Presentatiecoach 

Mijn werk als Executive Presentatiecoach

Door mijn eigen innerlijke groeiproces in combinatie met de verschillende studies in psychologie en onderwijskunde en mijn opleiding aan de School voor Presentatiecoaches, zijn alle puzzelstukjes op hun plaats gekomen.  

Nu coach ik als Executive Presentatiecoach al tientallen jaren ervaren sprekers en presentatoren. En ook bij hen zie ik nu het plezier dat zij hebben in het ontspannen en met plezier en passie spreken in het openbaar. 

Elk traject dat ik met een klant afspreek, betreft altijd volledig maatwerk, helemaal afgestemd op iemands persoonlijke behoeften. Vandaar dat een kosteloos intakegesprek altijd aan de basis staat van elk traject.

Ik hoop binnenkort ook met jou kennis te mogen maken.