Met Presentatiecoaching leer je ontspannen presenteren

            Ontspannen presenteren verleent kracht aan je boodschap

Is het geven van lezingen of presentaties onderdeel van je werk en wil je op een ontspannen manier leren presenteren? Ook als je geen extreme extreme spanning ervaart, laat je misschien toch niet echt zien wie je bent. Daarmee doe je jezelf en je boodschap te kort. Juist op het hoogste niveau is ontspannen presenteren van grootste belang.  

Wat ga je met Executive Presentatiecoaching leren?

  • Een krachtige presentatie maken met een kernboodschap
  • ‘Jezelf’ zijn terwijl je ontspannen presenteert
  • Hoe je Storytelling inzet
  • Lichaamstaal en Stemgebruik

Wanneer je een presentatie geeft wil je je graag zeker voelen over jezelf, over de inhoud van je presentatie, en over de opbouw van je materiaal. Bij veel sprekers en presentators zie je dat het zoeken naar die zekerheid ten koste gaat van zichzelf en daardoor ook van de impact van hun presentatie. Met Executive Presentatiecoaching ga je leren om op een ontspannen manier te presenteren. Door eerst samen aan de slag te gaan met het maken van een sterke logische inhoud van je presentatie werk je ook indirect aan een afname van spreekspanning. Vervolgens leer je om je boodschap eerst contact te laten maken met jezelf en dan als vanzelf met je publiek. 

En dat gebeurt ten alle tijden in één op één setting. Dat geeft een veilig gevoel.

Door samen vooraf een video-opname te maken van je presentatie en deze samen door te nemen, leer je veel over jezelf. Het is een belangrijke hulp voor je in het begrijpen wat anderen waarnemen als ze naar jou kijken en luisteren. Het maakt het gemakkelijker voor je om het grote effect te zien van op het eerste gezicht kleine aanpassingen. Ook al zal de daadwerkelijke uitvoering verschillen van de voorbereide versie, het geven van een effectieve presentatie begint altijd aan de achterkant. Elke minuut die je daar besteedt aan voorbereiding betaalt zich dubbel en dwars terug in rust en resultaat.  

Alle sessies die je met mij Executive Presentatiecoach afspreekt zijn volledig maatwerk. Ze zijn gebaseerd op jouw vraag en behoefte en op wat ik als Presentatiecoach bij jou waarneem. Zodoende omvat een sessie alles wat voor jou van belang is voor het houden van een geslaagde presentatie.    

    Executive Presentatiecoaching kan ook hier over gaan

  • Effectief gebruik van Powerpoint
  • Interactie op gang brengen met je publiek
  • Omgaan met lastige vragen

Ook als je op zoek bent naar mentale support om spreekangst onder controle te krijgen, help ik je met enkele krachtige aspecten van mijn aanpak om spreekangst te overwinnen. 

Als je het op prijs stelt ga ik graag last-minute met je mee naar jouw presentatie voor het geven van mentale support. 

Aarzel niet, bel voor informatie of voor het maken van een afspraak. Tel. 06 16 09 43 22.

Liever eerst mailen? Mail naar info@sprekenleren.nl

Ik kwam bij Ruud terecht omdat ik aan het vastlopen was in mijn ontwikkeling en daar in mijn werkpraktijk zoveel hinder van ondervond, dat ik het noodzakelijk vond om er iets aan te doen. In drie uitgebreide coachingssessies heeft Ruud mij een spiegel voorgehouden en dat heeft mij ontzettend veel inzicht gegeven in hoe mijn denkpatronen werken en hoe die mij  belemmeren in bepaalde situaties. Ruud heeft mij daarmee die ondersteuning geboden die ik precies nodig had, het raakte voor mij echt de kern. Hierdoor heb ik vervolgens enorme stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling en kreeg ik handvatten die ik direct kon toepassen. Ruud heeft mij mijn gevoel van ruimte teruggeven om te kunnen zijn wie ik ben en daarvan te genieten. En wat ben ik daar trots op!
Ruud, er zijn eigenlijk geen woorden om je hiervoor te bedanken, maar toch: dank je wel!

Toen ik plotseling gevraag werd om voor verschillende groepen presentaties en workshops te geven wilde ik graag een training volgen bij een Presentatiecoach. Na gezocht te hebben, kwam ik bij Ruud terecht. Hij weet zich als geen ander in te leven in het verhaal dat ik wil vertellen. Hij houdt hierbij een spiegel voor, zodat ik leerde hoe ik mijn verhaal het best kan vertellen. Hierdoor kan ik nu vol zelfvertrouwen presenteren.