Met Presentatiecoaching leer je ontspannen presenteren

            Ontspannen presenteren verleent kracht aan je boodschap

 

Is het geven van lezingen of presentaties onderdeel van je werk en wil je op een ontspannen manier leren presenteren? Ook als je geen extreme extreme spanning ervaart, laat je misschien toch niet echt zien wie je bent. Daarmee doe je jezelf en je boodschap te kort. Juist op het hoogste niveau is ontspannen presenteren van grootste belang.  

Wat ga je met Executive Presentatiecoaching leren?

  • Een krachtige presentatie maken met een kernboodschap
  • ‘Jezelf’ zijn terwijl je ontspannen presenteert
  • Hoe je Storytelling inzet
  • Lichaamstaal en Stemgebruik

Wanneer je een presentatie geeft wil je je graag zeker voelen over jezelf, over de inhoud van je presentatie, en over de opbouw van je materiaal. Bij veel sprekers en presentators zie je dat het zoeken naar die zekerheid ten koste gaat van zichzelf en daardoor ook van de impact van hun presentatie. Met Executive Presentatiecoaching ga je leren om op een ontspannen manier te presenteren. Door eerst samen aan de slag te gaan met het maken van een sterke logische inhoud van je presentatie werk je ook indirect aan een afname van spreekspanning. Vervolgens leer je om je boodschap eerst contact te laten maken met jezelf en dan als vanzelf met je publiek. 

En dat gebeurt ten alle tijden in één op één setting. Dat geeft een veilig gevoel.

Door samen vooraf een video-opname te maken van je presentatie en deze samen door te nemen, leer je veel over jezelf. Het is een belangrijke hulp voor je in het begrijpen wat anderen waarnemen als ze naar jou kijken en luisteren. Het maakt het gemakkelijker voor je om het grote effect te zien van op het eerste gezicht kleine aanpassingen. Ook al zal de daadwerkelijke uitvoering verschillen van de voorbereide versie, het geven van een effectieve presentatie begint altijd aan de achterkant. Elke minuut die je daar besteedt aan voorbereiding betaalt zich dubbel en dwars terug in rust en resultaat.  

Alle sessies die je met mij Executive Presentatiecoach afspreekt zijn volledig maatwerk. Ze zijn gebaseerd op jouw vraag en behoefte en op wat ik als Presentatiecoach bij jou waarneem. Zodoende omvat een sessie alles wat voor jou van belang is voor het houden van een geslaagde presentatie.    

    Executive Presentatiecoaching kan ook hier over gaan

  • Effectief gebruik van Powerpoint
  • Interactie op gang brengen met je publiek
  • Omgaan met lastige vragen

Ook als je op zoek bent naar mentale support om spreekangst onder controle te krijgen, help ik je met enkele krachtige aspecten van mijn aanpak om spreekangst te overwinnen. 

Als je het op prijs stelt ga ik graag last-minute met je mee naar jouw presentatie voor het geven van mentale support. 

Aarzel niet, bel voor informatie of voor het maken van een afspraak. Tel. 06 16 09 43 22.

Liever eerst mailen? Mail naar info@sprekenleren.nl