Presentatietrainingen, leren presenteren, presentatie maken, presentaties maken, sprekenleren, leren spreken, presentatievaardigheden, krachtige presentaties maken, krachtig presenteren, spreekangst overwinnen, spreekangst beheersen, presentatie verbeteren, presentatievaardigheden, spreken voor publiek, training spreekangst, spreekangsttraining, wat te doen aan spreekangst, spreekcoach, presentatiecoach, presentatietraining, spreektraining, presentatiecoaching, spreekcoaching, spreken met impact, presenteren met impact, Ruud van den Berg, Personal coaching, storytelling, presenteren met maximale invloed, presentatievaardigheden verbeteren, improviseren

Storytelling gebruiken in de opbouw van een presentatie heeft grote meerwaarde

Leer een messcherpe Speech te Schrijven met de magie van Storytelling

2 dagdelen van elk 3 uur – 995,- euro excl. btw  


Na de training Speechschrijven & Storytelling kun je:

 • Messcherpe speeches en presentaties maken
 • Een basisstructuur leren gebruiken voor al je toekomstige presentaties
 • Storytelling als instrument in zetten voor een weergaloze impact
 • Powerpoint op de juiste manier inzetten

In deze situaties gaat dit je voordelen opleveren:

 • Bij het geven van lezingen en presentaties voor een groot publiek
 • Wanneer je presenteert voor klanten en collega’s
 • Bij presentaties waarin interactie en reactie gewenst is of verwacht wordt
 • Tijdens elke vorm van on-line presenteren 


Tijdens deze presentatietraining leer je eerst hoe de basis van een krachtige speech in elkaar zit, en hoe jij dat voortaan zelf kunt gaan doen. Vervolgens leer je hoe je die nog veel krachtiger maakt door het ingrediënt van Storytelling eraan toe te voegen.

Met deze maatwerk  presentatietraining leer je hoe je aandacht krijgt, vasthoudt en diepgaand beïnvloedt.

Als je de aandacht van mensen wil hebben en vasthouden, is het belangrijk een logisch, coherent verhaal te vertellen waarvan de lijn klip en klaar is.

Om het vervolgens te verankeren in het hart van het publiek is er nog iets nodig: het inzetten van een goed verhaal.

Hoe je dit doet, leer met de 10 geboden van Storytelling. 

Verhalen prikkelen zowel de fantasie van de toehoorders en maken ook dat zij zich bij jou en jouw boodschap betrokken gaan voelen. Als je je Presentatievaardigheden wilt verbeteren dan is Storytelling een vaardigheid die je je zelf zeker eigen wil maken.

Je zult leren hoe je daardoor een maximale invloed zult hebben op je toehoorders. Deze presentatietraining leert je de kneepjes van dit prachtige vak.

Storytelling – onmisbaar in een Presentatietraining

Storytelling, wanneer op de juiste manier ingezet, verleent grote kracht aan jouw presentatie. Om dit goed in te zetten, is er meer nodig dan het vertellen van een sappig verhaal.

Om het meer dan louter entertainment te laten zijn is er een strategie nodig die ondersteunend gaat werken aan de kern van jouw verhaal. 

Een verhaal, wanneer goed verteld, maakt dat mensen jouw boodschap in 1x begrijpen, niet alleen rationeel, maar ook emotioneel. Dit is precies wat hen ook tot actie aanzet.

Het vertellen van verhalen is zo oud is als de mensheid zelf. Het luisteren naar verhalen wordt ervaren als leerzaam én ontspannend. Je kunt er maar moeilijk genoeg van krijgen.

De verhalenverteller wordt gezien als een kostbare figuur van wie men iets kan leren.

We leren dus van verhalen

Mensen voelen zich bevoorrecht aanwezig te zijn bij een gelegenheid waar een verhaal wordt verteld. Omdat het als leerzaam wordt ervaren, geeft het luisteren ernaar een gevoel van exclusiviteit, van ‘goed bezig’ zijn. Het draagt zelfs bij aan gevoelens van geluk.

Het is dus een ideaal klimaat te om belangrijke boodschappen over te dragen op het hart en de geest van je luisteraars.

Wanneer het verhaal dan ook nog op een goede manier verteld wordt, is er een grote kans dat de lessen die jij als spreker over de bühne wilt brengen mee naar huis genomen worden.

Een verhaal op een goede manier vertellen is één van de meest krachtige presentatievaardigheden die er is.

Storytelling als presentatievaardigheid

Je leert hoe Storytelling in te zet als spreker aan overtuigingskracht te winnen. Alleen zeggen dat ‘wij als bedrijf alles op orde hebben’ maakt lang niet zoveel indruk dan een anekdote waardoor jouw publiek denkt ‘wauw, wat een sterk bedrijf.’

Om dat te bereiken is er wel iets nodig:

Vóórdat je een verhaal onderdeel van je boodschap maakt, is het belangrijk eerst goed over de volgende drie aspecten na te denken:

1)    Hoe zit het verhaal zelf precies in elkaar? Wat maakt het interessant, waar zit de spanning of het conflict precies? Hoe laat je dat goed uitkomen? 

2)    Daarna is het goed om na te denken over de reden waarom jij nu juist dít verhaal wil vertellen. Waarom is het zo bruikbaar in jouw boodschap?

Want die bruikbaarheid bepaalt welk onderdeel je wilt benadrukken of zelfs wilt uitvergroten. Deze bepaalt tevens de volgorde van de gebeurtenissen waarover je vertelt.

3)    Na het verhaal komt het punt dat je onder de aandacht wilt brengen en dat door het verhaal wordt geïllustreerd. Hoe verbindt je jouw punt aan de clou van het verhaal?

Deze presentatietraining leert je met impact te presenteren 

Sommige sprekers maken de fout het publiek met een verhaal te amuseren maar laten na het doelpunt te scoren.

Een prachtige actie van een voetballer voor de goal is mooi om naar te kijken, maar alleen doelpunten tellen voor de uitslag.

Dat geldt voor verhalen vertellen ook.

Laat je niet verleiden om je door het succes van je verhaal je af te laten leiden van het doel dat je voor ogen staat. Maak er door je succes geen half werk van. Het serieuze werk dat komt na het gelach, is niet een anticlimax van je verhaal, maar de kers op de taart.

Het is de emotionele betrokkenheid van je publiek die jij met je verhaal hebt gecreëerd. Daardoor kun je nu oogsten in een klimaat waarin je je boodschap onvergetelijk maakt.

Wanneer je deze presentatietraining hebt afgerond, zul je nooit meer in het onzekere verkeren over jezelf en over je boodschap.

Je weet dan hoe je op een authentieke manier je boodschap in het hart van je toehoorders kunt laten landen.

Na de training Speechschrijven & Storytelling kun je:

 • Messcherpe presentaties met diepgaande impact maken
 • Beheers je een basisstructuur voor al je toekomstige presentaties
 • Storytelling als instrument in te zetten voor weergaloze impact

Vraag een kosteloze intake aan

Overtuig je ervan dat ik jouw behoeften begrijp en dat dit de presentatietraining is die je zoekt.

Vraag daarom altijd een een kosteloze intake aan.

Het je eigen leren maken van deze krachtige spreektechnieken gaat je veel plezier opleveren.

Mail mij of bel mij voor een vrijblijvend intakegesprek voor deze presentatietraining op info@sprekenleren.nl of bel op 06 16 094 322.

Je investering voor deze presentatietraining van 2 dagdelen van elk 3.5 uur bedraagt  795,- euro, excl.btw.