Met deze maatwerk presentatietraining leer je presenteren met maximale positieve invloed op je toehoorders. Zo leer je ondermeer het geheim van storytelling, één van de belangrijkste vaardigheden in het presenteren voor publiek.

Leer presenteren met maximale invloed op je toehoorders

De nachtmerrie van elke spreker of presentator is een publiek dat overal mee bezig is behalve met jouw verhaal of boodschap. Mensen die met elkaar gaan zitten praten waardoor het lijkt dat je in de lucht spreekt; of in ieder geval niet interessant voor hen bent. Al je goede voorbereiding ten spijt, mensen luisteren niet omdat jij je zo goed voorbereid hebt. Presenteren is een vak. Met deze maatwerk presentatietraining leer je hoe je aandacht krijgt, vasthoudt en blijvend beïnvloedt.

Als je de aandacht van mensen wilt hebben en vasthouden is er geen betere manier te verzinnen dan het inzetten van een goed verhaal. Om als presentator niet vergeten te worden, is het vertellen van een toepasselijk verhaal een krachtige manier om dat doel te bereiken. Verhalen prikkelen de fantasie van de toehoorders en maken dat zij zich bij jou en jouw boodschap betrokken voelen. Als je je presentatievaardigheden wilt verbeteren dan is storytelling een vaardigheid die je je zelf zeker eigen moet gaan maken. Je zult leren hoe je daardoor een maximale invloed zult hebben op je toehoorders. Deze presentatietraining leert je de kneepjes van dit prachtige vak.

Bij presenteren is storytelling een onmisbare presentatievaardigheid 

Een verhaal, wanneer goed verteld, maakt dat mensen zich met jouw boodschap kunnen identificeren en zelfs van jou als spreker gaan houden. Hier zijn meerdere redenen voor. Het heeft onder andere te maken met het feit dat verhalen zo oud zijn als de mensheid zelf. Het luisteren naar verhalen wordt ervaren als ontspannend en leerzaam. Men koestert stiekem het idee dat hier op een indirecte manier iets te leren valt. Mensen voelen zich bevoorrecht aanwezig te zijn bij een gelegenheid waar een verhaal wordt verteld. Het geeft een gevoel van exclusiviteit, van ‘goed bezig’ zijn, en draagt zelfs bij aan gevoelens van geluk. Er is dus geen idealer klimaat te bedenken om belangrijke boodschappen over te dragen op het hart en de geest van je luisteraars.

Wanneer het verhaal dan ook nog op een goede manier verteld wordt, is er een grote kans dat de lessen die jij als spreker over de bühne wilt brengen mee naar huis genomen worden.

Een verhaal op een goede manier vertellen is één van de meest krachtige presentatievaardigheden die er zijn. In deze presentatietraining leer je hoe je deze vaardigheid zo inzet, dat deze maximaal bijdraagt aan de kern van je boodschap.

Hoe zet je storytelling in als een presentatievaardigheid?

Ongetwijfeld is het je opgevallen dat het niet iedereen als vanzelfsprekend lukt een nog op een goede manier te vertellen.  Sommige mensen vertellen de clou van een mop voordat de spanning is opgebouwd. Om die reden is het van groot belang om vóórdat je een verhaal onderdeel van je boodschap maakt, eerst goed over de volgende drie aspecten na te denken:

1)    Hoe zit het verhaal zelf, dus los van je boodschap, precies in elkaar? Wat maakt het interessant, waar zit de spanning of het conflict precies? Hoe laat je dat goed uitkomen? Hoe zou je de clou formuleren als je het verhaal ‘stand alone’ zou vertellen?

2)    Daarna is het goed om na te denken over de reden waarom jij nu juist dit verhaal wilt vertellen. Waarom is het zo bruikbaar in jouw boodschap? Want die bruikbaarheid bepaalt welk onderdeel je wilt benadrukken of zelfs wilt uitvergroten. Deze bepaalt tevens de volgorde van de gebeurtenissen waarover je vertelt.

3)    Na het verhaal komt het punt dat je onder de aandacht wilt brengen en dat door het verhaal wordt geïllustreerd. Hoe verbindt je jouw punt aan de clou van het verhaal? Hoe duidelijker en directer je in staat bent die twee dingen aan elkaar te koppelen, hoe groter de kans dat de boodschap onthouden wordt.

Deze maatwerk presentatietraining leert je krachtig en doeltreffend presenteren 

Sommige sprekers maken de fout het publiek met een verhaal te amuseren maar laten na het doelpunt te scoren. Een prachtige actie van een voetballer voor de goal is mooi om naar te kijken maar alleen doelpunten tellen voor de uitslag. Dat geldt voor verhalen vertellen ook. Laat je niet verleiden om je door het succes van je verhaal je af te laten leiden van het doel dat je voor ogen staat. Maak er door je succes geen half werk van. Het serieuze werk na het gelach is niet een anticlimax van je verhaal. Het is de emotionele betrokkenheid van je publiek die jij met je verhaal hebt gecreëerd. Daardoor kun je nu oogsten in een klimaat waarin je je boodschap onvergetelijk maakt.

Wanneer je deze presentatietraining hebt afgerond, zul je nooit meer in het onzekere verkeren over jezelf en over je boodschap. Je weet dan hoe je op een authentieke manier je boodschap in het hart van je toehoorders kunt laten landen.

Vraag een kosteloze vrijblijvende intake aan voor deze maatwerk presentatietraining

Mijn laatste tip: geef je alleen op voor een training nadat je met de trainer persoonlijk kennis gemaakt hebt. Overtuig je ervan dat hij jouw behoeften begrijpt en dat dit de presentatietraining is die je zoekt. Vraag daarom altijd een vrijblijvende en kosteloze intake aan.

Het je eigen leren maken van deze krachtige spreektechnieken gaat je veel plezier opleveren. Mail mij of bel mij voor een vrijblijvend intakegesprek voor deze presentatietraining op info@sprekenleren.nl of bel op 06 16 094 322.

Je investering voor deze op jouw behoeften afgestemde maatwerk presentatietraining bedraagt 395 euro,  inclusief koffie, thee, vruchtensap en een lunch.