Ik ben de opleiding bij Ruud gestart met heel veel verwachtingen, die allemaal ingelost zijn.  Hij wist meteen mijn vertrouwen te winnen.  Zijn persoonlijke aanpak met regelmatig een vleugje humor is aanstekelijk.
De opleiding omvatte meerdere aspecten; enerzijds kreeg ik inzicht in hoe je een goede presentatie maakt, maar Ruud kan je ook challengen op het inhoudelijke, wat het verhaal nog veel sterker maakt.
Ruud is ook een hele goede coach die je als geen ander een spiegel voorhoudt.  

Toen ik plotseling gevraag werd om voor verschillende groepen presentaties en workshops te geven wilde ik graag een training volgen bij een Presentatiecoach. Na gezocht te hebben, kwam ik bij Ruud terecht. Hij weet zich als geen ander in te leven in het verhaal dat ik wil vertellen. Hij houdt hierbij een spiegel voor, zodat ik leerde hoe ik mijn verhaal het best kan vertellen. Hierdoor kan ik nu vol zelfvertrouwen presenteren.

Ik kwam bij Ruud terecht omdat ik aan het vastlopen was in mijn ontwikkeling en daar in mijn werkpraktijk zoveel hinder van ondervond, dat ik het noodzakelijk vond om er iets aan te doen. In drie uitgebreide coachingssessies heeft Ruud mij een spiegel voorgehouden en dat heeft mij ontzettend veel inzicht gegeven in hoe mijn denkpatronen werken en hoe die mij  belemmeren in bepaalde situaties. Ruud heeft mij daarmee die ondersteuning geboden die ik precies nodig had, het raakte voor mij echt de kern. Hierdoor heb ik vervolgens enorme stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling en kreeg ik handvatten die ik direct kon toepassen. Ruud heeft mij mijn gevoel van ruimte teruggeven om te kunnen zijn wie ik ben en daarvan te genieten. En wat ben ik daar trots op!
Ruud, er zijn eigenlijk geen woorden om je hiervoor te bedanken, maar toch: dank je wel!

Ruud Meulenberg

Ik had meerder malen een spreektraining gehad, maar toch had ik nooit een goed gevoel als ik van het podium afstapte.
Het lukte me simpelweg niet om de impact te krijgen die ik wou hebben.
Via via kwam ik met Ruud in contact. We spraken af en zijn persoonlijke en diepzinnige aanpak bevielen me.
Bij de eerste sessie wist Ruud bij me door te prikken waarom ik het gevoel had dat ik ‘er niet mocht zijn’ op het podium. De confrontatie was hevig, maar het beste wat me overkomen is tijdens mijn carriere als spreker.
De momenten op het podium zijn sterker, persoonlijker en unieker geworden. Het belangrijkste van alles? Ik vind het nu vele malen leuker!

Wie presenteert, presenteert zichzelf

Mijn eerste training sessie voor presenteren met impact was voor mijn een enorme doorbraak. Al 30 jaar presenteerde ik zoals ik vanuit de militaire academie had geleerd. Maar dit was niet vanuit mijn eigen kern maar een rol of een geleerd kunstje. Het kostte mij veel energie vooraf om mij op te peppen voor die rol, en ook in de presentatie was ik hard aan het werk mijn toeschouwers te overtuigen. Veel gebaren, mimiek en onrustige bewegingen. Eigenlijk het overschreeuwen van mijn onzekerheid en het mijzelf niet oké vinden.

Ruud geeft als ervaringsdeskundige feedback die echt meteen toe te point is. Hij voelt als geen ander wat er schort. In de presentatie training met Ruud heb ik de uitersten ontdekt. Fantastisch wat een doorbraak. Ik voelde nu door in mijn eigen kracht te gaan staan dat ik mij niet hoef te overschreeuwen. Ik hoef geen rol op mij te nemen om aan te presenteren. Ik mag mijzelf zijn en ben oké. Met het inzicht dat ik oké ben en ik dat mij authentieke ik mag en kan laten zien,  komt er meer rust en kost het minder energie om goed te presenteren,  en ook nog met meer impact. Daarnaast heb ik bemerkt door mijzelf te dat mijn boodschap overtuigender overkomt. Met als groot voordeel dat ik mij vooraf niet meer zo nerveus voel. De kennis die ik wil delen komt vanzelf boven borrelen en kan ik toepassen in de presentatie waar nodig. Heerlijk was een rust en vertrouwen weer in mijzelf.

Leer in deze cursus ontspannen presenteren

Ruud is een meester in de spiegel zo voor je houden dat je ziet dat je werk aan de winkel hebt. Wat misschien nog waardevoller is, is zijn bekwaamheid om persoonlijke en praktische tips te geven die hout snijden, en waarmee je direct aan de slag kunt.

Trainingen van Ruud volgen de actualiteit, en zijn nooit hetzelfde. Spreken kun je inderdaad leren, en met een bewezen leermeester als Ruud aan je zijde is er meer mogelijk dan je denkt.

Ruud is een uitstekend trainer en coach, hij heeft een prachtige specialisatie in het coachen van spreken in het openbaar, niet alleen voor beginners, maar juist ook voor professionals van wie veel wordt verwacht en die diep tot hun gehoor willen doordringen.

Presentatietrainingen, leren presenteren, presentatie maken, presentaties maken, sprekenleren, leren spreken, presentatievaardigheden, krachtige presentaties maken, krachtig presenteren, spreekangst overwinnen, spreekangst beheersen, presentatie verbeteren, presentatievaardigheden, spreken voor publiek, TED waardig presenteren, training spreekangst, spreekangsttraining, wat te doen aan spreekangst, spreekcoach, presentatiecoach, presentatietraining, spreektraining, presentatiecoaching, spreekcoaching, spreken met impact, presenteren met impact, Ruud van den Berg, Personal coaching, storytelling, presenteren met maximale invloed, presentatievaardigheden verbeteren, improviseren

….. En toen ontmoette ik Ruud.
Al vele malen overwoog ik om contact te zoeken met een coach die me zou kunnen helpen bij het staan en spreken voor een groep. Een-op-een weet ik mijn mannetje te staan, een groep vond ik (inderdaad: inmiddels verleden tijd ;-)) simpelweg eng!
Een op mijn pad gekomen sollicitatie voor een ultieme baan deed me terstond besluiten om op zoek te gaan naar de juiste persoon.
Wie had kunnen denken dat de intake gelijk al diverse inzichten gaf over mezelf!
De tweede afspraak – een dag voor het sollicitatie gesprek waarin ik een business case moest presenteren – was een openbaring!
Door het toepassen van praktische technieken zoals het weglaten ipv overvloedig willen presenteren ontvouwde zich de juiste focus en aandacht van de toehoorders; door te durven uitspreken van mijn kracht en kwaliteiten ipv te bescheiden te zijn; door te horen dat mijn glimlach een van mijn mooie assets is ….. heeft Ruud me zoveel vertrouwen weten te geven dat ik opgetogen de sollicitatie in ben gegaan.

Resultaat? HIRED!!!

Dank je Ruud!
Voor je aanpak, je adviezen, maar ook voor jouw oprechte persoonlijke interesse in en ondersteuning van deze medemens ‘who counts her blessings’ jou te hebben gevonden om dé stap te maken om te leren spreken zonder angst!

12ab11e

Ruud heeft mij enorm geholpen bij mijn vijf minuten presentatie voor de verkiezingen Starter van het jaar. Ik had een verhaal, vooral op papier en in mijn hoofd. Ruud liet mij zelf ervaren wat daarvan overblijft en overkomt, zodra er spanning verschijnt. Na een paar krachtige vragen, rustig en gericht, zat ik volledig in mijn verhaal en sprak ik moeiteloos vanuit mijn hart. Ruud is betrokken en luistert met zijn hart.

Rolf Holwerda

Ruud van den Berg is een zeer motiverende spreker. Hij heeft ook persoonlijke belangstelling voor het individu. Hij stelt zich ten doel om in zijn contacten met cursisten inspirerend en aanmoedigend te zijn. Hij heeft veel enthousiasme en humor.