Ik zal blij zijn als het er weer op zit.’ Dat is een veelgehoorde opmerking van klanten die zich bij mij aanmelden als voorbereiding van hun presentatie. 

Hulp nodig bij voorbereiding
Goede voorbereiding betaalt zich uit

Wanneer dit het geval is merk ik dat dit ook vaak doorwerkt in de voorbereiding. ‘Hoe minder ik erover hoef na te denken hoe beter, en dan ogen dicht en gaan met die banaan en het is weer achter rug.’ 

Zo te horen een onprettige lastige uitdaging waar zo min mogelijk energie in gestopt moet worden. En hopen om weer met de schrik weer vrij komen. 

Dit kijkje achter hun schermen wordt mij af en toe vergund als een klant besluit dan toch maar eens voor hulp aan te kloppen en dan vrij over zijn/haar gevoelens spreekt. 

In de voorbereiding op zoek naar de parel in jouw verhaal

Vanaf dat moment komt er een mooi proces op gang waarbij iemand gaat ontdekken dat de presentatie een bijzondere bijdrage zou kunnen gaan leveren aan het team als er op een andere manier naar gekeken gaat worden. 

Als je zelf vindt dat je eigenlijk niet veel te melden hebt, is de kans heel groot dat jou publiek dt ook voelt. Als jij denkt dat mensen zich zullen vervelen, zullen gapen, op hun horloge zullen kijken, aan koffie zitten te denken, of aan het bier en de bitterballen die klaar staan, dan zal dat waarschijnlijk ook het geval zijn. Je krijgt gelijk! De energie die jij met je meedraagt is besmettelijk. Zowel in negatief alsook in positief opzicht.  

Dat is tegelijkertijd het goede nieuws! Wat jij vindt, voelt en ervaart in de voorbereiding van je presentatie, gaat jouw publiek ook vinden en ervaren! 

Het geheim is dus het veranderen van je mindset en samen op zoek te gaan naar de verborgen parels in jouw verhaal.

Ruud van den Berg
Spreken in het openbaar is een vak dat je kunt leren!

De kracht van een presentatiecoach

Hoe stijf de oester ook gesloten lijkt te zitten, we gaan hem samen openmaken en ons laten verrassen door de schoonheid en de glans ervan. 

De harten van jouw publiek zullen geraakt worden, omdat jouw hart geraakt werd, toen ik als een spiegel jouw verhaal aan je teruggaf en jij ook al kippenvel kreeg van je eigen verhaal uit mijn mond. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en samen die ontdekkingsreis aan te gaan! 

Je zult er geen spijt van krijgen, sterker nog, het zal je iets brengen waar je je verdere leven mee vooruit kan!